tisdag 12 juni 2007

Alternativ till biblioteket och annat

Ett alternativ till biblioteket kan vara BookMooch där man byter böcker med varandra. Är inte själv medlem men låter verkligen som en intressant idé.

Var på biblioteket idag och lånade ytterligare några böcker. Biblioteket är verkligen fantastiskt. Att jag inte kommit på det tidigare.

Tog en sväng förbi ikea och hämtade fem energisnåla glödlampor gratis, som jag skrev om igår. Ikea är en farlig affär. Det är svårt att gå in för att enbart köpa det man ska. Det hamnar alltid en massa småsaker i den stora gula påsen. Många bäckar små blir en stor sjö. Jag skulle bara hämta glödlamporna men slutade med att jag handlade för 82kr. Saker som jag verkligen inte behöver, men ikea har en förmåga att skapa ett behov som inte finns från början.

Sörjer verkligen att min cykel börjar bli lite halvdålig. Inte så konstigt med tanke på att den bär mig ca två mil om dagen. Har börjat titta runt på andra cyklar. Cykelringen har just nu 40% rabatt på sina cyklar. Men vad ska man egentligen ha för en sorts cykel? Just nu har jag en city bike men känner att jag vill ha en som går lite fortare, men ingen racer. Kanske en mountainbike skulle vara ett alternativ? Den måste tåla att cykla långt då det är strax över en mil för mig till jobbet. Någon som har något förslag?

5 kommentarer:

Anonym sa...

pendlar du till och från jobbet, enbart asfalt och vill att de ska gå undan lite ska du inte köpa en mountainbike. utväxlingen passar inte riktigt asfalt och däcken är aldeles för grova, dvs högt rullmotstånd. Dessutom gör många missen att köpa en dämpad framgaffel som suger upp kraften från varje tramtag (eller ännu värre en heldämpad cykel. Gå till en cykelhandlare och be om råd. Frågar dom inte hur du ska använda cykeln så vänd i dörren.

För mig låter det som att du ska ha en sk "hybridcykel". Kortfattat är det en mountainbikeram som man satt smala släta däck på, (typ race däck) och eventuellt annan utväxling.

Dessutom skulle du kanske prova att köra riktiga cykelskor och spd-pedaler om du pendlar ofta. I och med att foten sitter fast i pedalen kommer du både kunna dra och trampa, och med lite tillvänjning kommer du kunna cykla fortare. En engångsinvestering, men de är det värt om du frågar mig.

Anonym sa...

glömde tilläga att på hybriden sitter du mer upprätt till skillnad från racern = bekvämare?

Alva sa...

Hanna
Tack så mycket för utförligt svar. Ska genast kolla upp en "hybridcykel" då det oftast är fram och tillbaka från jobbet jag cyklar, och till största delen asfalt. Skor har jag varit inne på tidigare, kanske är det värt det?! Tack!

Unknown sa...

blev lite kallsvettig när jag läste att du nämnde cykeringen, hm de finns ju bättre affärar. billigast e inte alltid bäst..

http://www.nishiki.se/index.php?page=cyklar&id=79
har inte provat den själv, men me like.

Alva sa...

jag kollade presic på en sån cykel efter att jag hade läst ditt inlägg och me like too.. ska ta mig till en cykel affär inom de närmaste dagarna.