tisdag 5 juni 2007

Skattpengar

Idag kom skattpengarna in på kontot några dagar tidigare än beräknat. 12.000kr var helt plötsligt insatta. Känns nästan som man har fått de gratis, fast så är det ju inte förståss. Överförde de direkt till mitt sparkonto, känns skönt att se hur mkt beloppet växte bara på en dag :)
Fick ni tillbaka på skatten? Vad gör ni med pengarna? Sparar? Köper något ni längtat efter? En semester resa? Eller är det så tråkigt att ni måste betala tillbaka?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt med extrapengar! Jag fick också lite pengar idag :) Vad kör du med för sparkonto?

Alva sa...

Grattis! Just skattepengarna placerade jag i Nordeas Stratega 30, det är egentligen inget konto utan en fond. Har inte så stor koll på det här med fonder och aktier, men så länge de går uppåt är jag glad :) Stratega 30 har nog bara gått upp 4% på ett år, men bättre än inget.

Admin sa...

Jag fick 2 826, men jag är glad för det eftersom jag alltid brukar få betala av någon anledning.

Jag satte 326 till mitt buffertkonto (potentiella extra semesterpengar) och resten till kapitalförsäkringen där jag nu ska köpa mer aktier! Kom jättegärna med förslag, om ni vet något bra.

Alva sa...

Finanskvinnan,
Grattis till återbäringen. Skulle gärna ge dig lite förslag om vilken aktie du borde köpa, men då jag inte alls är insatt i den världen, vet knappt vad en kapitalförsäkring är, så vågar jag inte hjälpa dig. :)

Anonym sa...

Grattis, härligt med skattepengar!



Själv fick jag tillbaka 14000 kr och för en student är det rätt mycket pengar.

Har överfört 10000 kr till min IPS, ska köpa H&M-aktier för de pengarna, pensionen tryggas!


Mvh
Perra

Alva sa...

Perra. Grattis. Låter som en god investering.